Hulladék gondok
2017. március 09. írta: csalaneedit

Hulladék gondok

A nagykátai általános iskolások Tóth Éva tanárnővel készülnek a hulladék projektre. Mi pedig pont a hulladékokról tanulunk! Lássunk hát néhány érdekességet!

Gondoltad volna, hogy élnek emberek olyan mélyszegénységben, hogy az összetömörödött hulladékban építik házaikat? Még üzletet, mozit, rendelőt is alakítottak ki a szeméthegyben. A Földünk a magasból c. film 19. percétől érdemes nézni!

Recycled Orchestra: paraguayi gyerekek szemétből készítettek hangszert. Nekik egy igazi hegedű megfizetehetelen: egy lakás ára!

Fémhulladék:

Egy alu doboz 50 éve 

A kolontári katasztrófa

 Műanyag

Hogy készöl a PET palack

Hogyan lehet megkülönböztetni a műanyag hulladékfajtákat

Élet (?) a Midway szigeteken

ORszág méretű szemétsziget lebeg az óceánban:szemetsziget.jpg

Veszélyes hulladék:

Döbbenetes képek itt

Guatemalai szemétbányászok

 szemet.jpg

Papír:

Tudod melyik az a papír, amit soha nem fogunk újrahasznosítani? Ezt itt ni

Keress rá! A Nampath Paper egy kicsi kenyai papírgyár, évi 6 millió Ft-nak megfelelő profittal. De miből készülhet a papír? Nézd meg!

Ez pedig a papírgyártás egyik alapanyaga: ez a fa tényleg ilyen, mikor kérgét levedli, a neve szivárvány eukaliptusz:

szivarvany_eukaliptusz.jpg

Komposzt:

Telepi komposztálás

Fair trade:

Szereted a csokit? Tudtad, hogy az egyik legtöbb kakaót termelő ország Ghána? Az itt élő emberek viszont nem ismerik a csokoládét. Döbbenetes film arról, mikor az ültetvényen dolgozók először megkóstolják a csokit....

 

Ezek csak ötletindító videók, a tananyag feldolgozást csoportosan vagy párban, esetleg egyénileg készíthetitek el ezen a onenote oldalon.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://12biol.blog.hu/api/trackback/id/tr7712323683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása